Home Biografie Muziek Agenda Lessen Contact

 

 

ZANGLES ~ GITAARLES ~ Ukelele beginnerscursus GET UKED!

Zingen en jezelf begeleiden op gitaar
Twee vliegen in n klap! De lessen zijn geschikt voor zowel hobbymuzikanten als profs die een nieuw instrument willen leren. Voor beginners op gitaar en zang, (beginnende) singer-songwriters, PABO studenten en onderwijzers (muziek in de klas), als je al wat akkoorden kent maar beter wilt leren spelen n erbij zingen, of bijvoorbeeld als je vocalist bent en je wilt jezelf kunnen begeleiden op gitaar om je muzikaliteit verder te ontwikkelen. 

Inhoud van de lessen
Zang: een gezonde ademhaling en techniek, stemsoorten, gehoortraining,  improvisatie, en je eigen unieke stem en stijl ontdekken.
Gitaar: akkoorden leren spelen en hoe die in elkaar zitten (harmonieleer), akkoordenschema lezen en maken, strummen oftewel ritmisch aanslaan, fingerpicking (tokkelen). 
Combinatie van zang en gitaar: repertoirekeuze, begeleidend spelen, houding en performance. We gaan hierbij zoveel mogelijk uit van muziek die jij zelf leuk vindt uit pop of lichte muziek, of je eigen geschreven nummers (waar ik je evt. ook feedback op kan geven). Jouw beginniveau is ons vertrekpunt.

Prijs
Een strippenkaart van 5 lessen van een uur kost 155,- Euro (incl. btw)
Proefles van 30 minuten kost 10,- maar is gratis als je daarna besluit door te gaan (wordt verrekend). Duolessen zijn ook mogelijk als je allebei op ongeveer hetzelfde niveau zit; je krijgt dan allebei 20% korting.

Praktisch
- De lesmethode is geschikt voor leerlingen vanaf 16 jaar. 
- De lessen vinden plaats in Tilburg (nabij centrum), wekelijks of om de week, op maandag of dinsdag, in de middag of vroege avond.
- Les via Skype is mogelijk voor een losse songwriting feedback sessie. 
- Ben je beginnend gitarist dan kun je tijdens de proefles evt. een gitaar van mij gebruiken als je er nog geen hebt. Het is de bedoeling dat je daarna zelf een gitaar aanschaft (western of klassiek/Spaans), anders kun je ook niet thuis studeren. Ik kan je eventueel adviseren in de aanschaf van een goede startersgitaar.
- Geen inschrijfkosten, en je kunt elk moment met de lessen stoppen (strippenkaart afmaken)

Meer informatie of een proefles? Mail naar LisethUkelele beginners cursus GET UKED!

Wil je graag een instrument bespelen maar zie je er tegenop om met gitaar te beginnen, kies dan voor de laagdrempelige en sympathieke ukelele :-) 
Binnen vijf lessen steel jij al de show op elke verjaardag met 'lang-zal-ze-leven' en andere eenvoudige liedjes.
 
Er staan toch genoeg uke-tutorials op Youtube?
Klopt, net als zang- en gitaartutorials... Maar dan heb je niemand die checkt of je het wel goed doet, en daarnaast: zt je daar in je eentje voor je computer, meh...

In deze stoomcursus van 5 lessen leer je de basistechniek van de linker en rechter hand ged aan, je leert over ritme en akkoorden, en (eventueel) erbij zingen. Hierna kun je al aardig je eigen weg vinden tussen de Youtube-uke-torials; je basis zit al goed! Maar je mag ook meer lessen boeken natuurlijk, gezellig ;-)

De regels: je zorgt zelf voor een ukelele. Kies voor een sopraan model (het bekende kleine uke-je, zie foto boven), een concert model (een maatje groter), of een tenor model (ng een maatje groter); deze drie hebben dezelfde standaard ukelele stemming G C E A ('Geef Coco Een Appel' - ezelsbruggetje) 
Je hebt al een heel aardig instrument vanaf +- 60 Euro. Tips: koop geen speelgoedje van twee tientjes, die blijven niet goed op stemming en klinken niet fijn en dan is de lol er snel vanaf. En koop 'm 't liefst in een echte muziekwinkel zodat je 'm kunt 'voelen' en je kunt laten adviseren door de verkoper.
Daarnaast geldt voor deze cursus gn proefles, gewoon 5 x een uur 'uken' (spreek uit als 'joeken') and that's it. Maar binnen een half uur ben je al 'uked', I promise ;-) 

Prijs: 125,- Euro (25 per les).
Tip: kom met z'n tween of drien voor (drie)dubbel zoveel uke-plezier en betaal slechts 100,- per persoon!

Ready to GET UKED? Mail naar LisethP.S. Maar onderschat dit snoezige 'mini-gitaartje' niet heh, 
luister maar eens naar deze meneer...  
Mijn achtergrond als docent


Naast de 'algemene muzikale vorming' (lees: blokfluit) op de basisschool, en daarna 1,5 jaar klarinet, heb ik als tiener mezelf met behulp van een liedjesboekje met simpele gitaarakkoorden een beetje leren spelen (je had toen nog geen Youtube). Ik ging basgitaar spelen in een rockband, en daarna pas heb ik het gitaarspelen verder ontwikkeld door o.a. te luisteren naar anderen en zelf liedjes (proberen) te schrijven. Ik ging studeren voor docent tekenen en textiele werkvormen, waarvoor ik een 2de graads lesbevoegdheid heb gehaald. Maar mijn hobby muziek bleef een grote liefde. En ik begon langzaamaan te beseffen dat mijn ontwikkeling op zang en gitaar vl sneller zou zijn gegaan als ik een goede docent had gehad... 

In 1999 begon ik aan een tweede studie, de toen gloednieuwe Rockacademie in Tilburg (1999-2004, studierichting zang/performer). In 2003 begon ik met zangles geven bij Popstichting JAM in Eersel, later ook op andere muziekscholen (Kubus in Tilburg, De Piano in Berkel-Enschot, MIK in Boxtel). In 2008 begon ik met groepsworkshops zang op de Tilburgse Muziekschool Factorium, daarna heb ik jarenlang workshops op locatie gegeven voor bedrijven (teamuitjes) en andere groepen. Ook gaf ik van 2008 tot 2010 auditietraining vocals/performing aan potentile Rockacademiestudenten.

Tussen 2011 en 2015 ben ik gestopt met zangles geven om me meer te richten op andere activiteiten en op de groepsworkshops. Maar met de huidige zang/gitaar combinatielessen heb ik de priv-lessen een nieuw karakter gegeven dat beter aansluit op waar ik zlf muzikaal mee bezig ben. Daarnaast blijf ik mezelf van tijd tot tijd bijscholen op het gebied van zang, gitaar en songwriting.


Mail mij als je meer informatie wilt over de muzieklessen.

Liseth


Terug naar boven


2018 Liseth Horsten

Foto bovenaan: Izaak Slagt